Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Eğitim ve Öğretim Araştırmaları Dergisi

Yıl 2013 , Cilt 2 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Fizik dersleri için bağlam temelli drama uygulamalari

Yazar kurumları :
Orta Doğu Teknik Üniversitesi1, Gazi Üniversitesi2
Görüntülenme :
1080
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışma bağlam temelli yaklaşımı drama tekniği ile uyumlu hale getirmeyi amaçlamaktadır. Bu uyum fizik öğretmen adaylarının yorum ve önerileri üzerinden düzenlenmiştir. Bağlam temelli drama uygulamalarının ne olduğunun kısa bir anlatımından sonra drama önerileri sunulmuştur. Çalışma ODTÜ Fizik Öğretmenliği bölümünde öğrenim gören ve öğretim ilke ve yöntemleri dersi alan yedi öğrencinin hazırladığı bağlam temelli
drama önerilerini içermektedir. Bireyler hem kendi dramalarını hem de akranlarının dramalarını bağlam temelli drama ölçütlerini dikkate alarak puanladılar. Ayrıca bu çalışmada bağlam temelli dramanın faydalarına ve uygulanmasında dikkat edilmesi gereken noktalara değinilmiştir.

Özet İngilizce :

This study aims to adapt context based approach into drama method. This adaptation is organized through preservise physics teachers’ comments and suggestions. After a short instruction about what a context based drama application is, we examined their drama suggestions and they also scored their peer’s drama in terms of context based drama criteria. In this study, benefits of context based drama applications and important point for applicators are also mentioned.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :