Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Eğitim ve Öğretim Araştırmaları Dergisi

Yıl 2013 , Cilt 2 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Gems programi – matematik ve fende büyük buluşlar

Yazar kurumları :
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi1
Görüntülenme :
1090
DOI :
Özet Türkçe :

GEMS programı ilk olarak 1984 yılında California Üniversitesi bünyesinde yer alan Lawrance Hall of Science adlı bir fen merkezi tarafından oluşturulmuştur. Bu program; öğrencilere fen ve matematiği erken yaşlarda eğlenceli etkinlikleriyle sevdirmeyi, aktif öğrenme yoluyla bilimin tüm süreçlerini yaşama imkanı vermeyi
amaçlayan kaliteli ve esnek bir ders programıdır. Dev boyutlu sabun köpükleri oluşturulması, güneş ısısı deneylerinin yapılması, parmak izi tespiti gibi bütün GEMS etkinliklerinin amacı öğrencilerin hayal gücünü harekete geçirmektir. GEMS programında, fen ve matematik bilimsel süreçlerle birleştirilmiş olarak uygulanır.
Dünya genelinde bu program, okul öncesinden başlayıp onuncu sınıfa kadar devam etmesine karşın; ülkemizde daha çok okul öncesi dönemi ile sınırlı kalmıştır. Bu bakımdan bu araştırmada, dünyadaki uygulamalar ile yaşam boyu öğrenmeyi destekleyen GEMS programının tanıtılması amaçlanmıştır.

Özet İngilizce :

GEMS program first established by a science center called Lawrence Hall of Science Located at the University of California in 1984. This high-quality and flexible program aims to provide; to ingratiate the science and math lessons with fun activities at an early age and to live all the process of science through active learning. The purpose of all activities in GEMS, such as the creation of giant soap bubbles, solar heat experiments and fingerprint identification, to mobilize the imagination of the students. In GEMS, math and science are combined with scientific processes. Throughout the world, this program despite the continuation of starting from pre-school until the tenth grade, in our country it was limited to the period of pre-school. In this regard, in this study GEMS program supporting lifelong learning with applications in the world are presented.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :