Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

EKEV Akademi Dergisi

Yıl 2003 , Cilt , Sayı 14

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Arap dilbilimindeki ‘terâdüf’ olgusunun ‘furûk’ paralelinde tarihsel süreci ve arka planı -el-furûku’l-luğaviyye’ye giriş (i)

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Yüzüncü Yıl Üniversitesi İlahiyat Fakültesi1
Görüntülenme :
784
DOI :
Özet Türkçe :

Bu makale, ‘teradüf eleştirisi’ ve ‘furûku’l-luğaviyye’ye giriş’ şeklinde tasarlanan bir dizinin ilk basamağını oluşturmaktadır. Makalede teradüf konusunun furûku’l-luğaviyye paralelinde tarihsel süreci ve arkaplanı aralanmaya ve satır araları okunmaya çalışılmıştır. Bu bağlamda teradüf konusu, nasıl ortaya çıkmış ve gelişmiştir? Bu alandan bir alternatif olarak “furûku’l-luğaviyye” alanı nasıl teşekkül etmiştir? Hangi tartışmalar yaşanmıştır? gibi soruların cevapları, bu makalenin iskeletini teşekkül ettirmekte

Özet İngilizce :

This article is the first step of a series which has been planned as a criticism of synonym and as an introduction to “al-furûq al-lughawiyyah”. It was attempted to half-open historical background and process of synonym in the parallel of al-furûq al-lughawiyya and to read among lines in this article. How did the synonym arise and develope? How did al-furûq al-lughawiyya field form as an alternative to synonym? Which debates had been performed? The answers of such questions formed framework of this article.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :