Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

EKEV Akademi Dergisi

Yıl 2010 , Cilt , Sayı 43

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Eğitim ve öğretim etkinliklerinde motivasyon ve başarı

Yazar kurumları :
Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü1
Görüntülenme :
698
DOI :
Özet Türkçe :

Öğrenci motivasyonu doğal olarak öğrencinin öğrenme süreçlerine katılma isteğini gerektirir. Öğrenci her hangi bir görevi yapmaya motive edilmesine rağmen kendi motivasyon kaynakları bunu reddedebilir. Doğal olarak motive edilen bir öğrenci bir görevi üstlenir ve üstesinden gelir. Bu görev kendi menfaati için, kendisine verdiği zevkten dolayı, takdim ettiği öğrenme veya beklenen başarı duygusundan dolayı öğrenciyi motive edebilir.
Öğrenme motivasyonu, genel yaşantılardan kaynaklanan bir yeterliliktir. Fakat bu yeterlilik kesinlikle doğrudan modelleme, beklentilerin iletişimi ve öğrenci açısından büyük bir etki ve öneme sahip olan diğer bireyler tarafından yapılan sosyalleştirme eğitimidir.

Özet İngilizce :

Student motivation naturally has to do with to participate in the learning process. Although students may be equally motivated to perform a task, the sources of their motivation may differ. A student who is intrinsically motivated undertakes an activity. This task motivates the student “For its own sake, for the enjoyment it provides, the learning it permits, or the feelings of accomplishment it evokes.”
Motivation to learn is a competence acquired through general experience but stimulated most directly through modeling, communication of expectations and direct instruction or socialization by significant others

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :