Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

EKEV Akademi Dergisi

Yıl 2010 , Cilt , Sayı 43

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Gassân kenefâni’nin hayfa’ya dönüş ve sami michael’in trafalgar bulvarındaki güvercinler romanlarındaki karakterlerin karşılaştırılması

Yazar kurumları :
Eskişehir Osmangazi Üniversitesi1
Görüntülenme :
961
DOI :
Özet Türkçe :

Filistinli yazar Gassân Kenefânî’nin Hayfa’ya Dönüş adlı kısa romanında, 1948’de, İsrail’in kuruluşu öncesinde Hayfa’da çıkan olaylar sonucu evlerinden ve bebeklerinden ayrılmak zorunda kalan Filistinli bir ailenin, 1967 yılında İsrail’in sınırları açmasıyla Hayfa’ya geri dönüşü anlatılır. Aynı konu otuz beş yıl sonra Irak asıllı İsrailli yazar Sami Michael tarafından da ele alınır. Michael, Trafalgar Bulvarındaki Güvercinler romanında, 1948 yılında Hayfa’da yaşayan genç Nabile’nin bebeğini bırakarak sokakta patlak veren kargaşaya bakmak için evinden ayrılması ve bir daha evine dönememesi üzerine yaşananları anlatır. Bu çalışmada, aynı konunun iki farklı yazar tarafından ele alınış biçimi, karakterler bağlamında incelenecek, ortaya çıkan, paralellikler, benzerlikler ve farklılıklar metne dayalı bir metotla analiz edilecektir.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

In his novella named Returning to Haifa, Palestinian writer Ghassan Kanafânî tells the story of a Palestinian couple who were forced to flee from Haifa leaving their infant child behind because of the military action in the streets of the city at 1948. After 20 years when Israel opened the borders after 1967 war they went back to Haifa. Israeli writer Sami Michael deals with the same story after thirty five years. Michael narrates the tragedy of young Nabile who lives in Haifa at 1948. She leaves her baby to look the events in the streets and was not able to return her home then. In this paper, in the context of the characters we will focus on how the same story was held in two different novels. Then we will examine analytically the parallelism, similarities and differences between the two novels.

Anahtar kelimeler :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :