Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

EKEV Akademi Dergisi

Yıl 2004 , Cilt , Sayı 21

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Hukuk devleti söylem ve olgusu üzerine sivas il merkezinde yapılan ampirik bir araştırma içinizde deha varsa çalışmak dehayı geliştiririr,içinizde deha yoksa çalışmak dehanın yerini alır.

Yazar kurumları :
Cumhuriyet Üniversitesi1
Görüntülenme :
646
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışmada, çeşitli varsayımlardan hareketle, hukuk devleti söylem ve olgusu hakkında ampirik bir uygulama yapılmış ve elde edilen veriler, analitik bir yöntemle değerlendirilmiştir. Çalışmanın ampririk değerlendirmesine girmeden önce, hukuk devleti söyleminin tarihsel gelişim sürecine yer verilmiş, daha sonra da Sivas il merkezinde yapılan anketin değerlendirmesine geçilmiştir. Anket çalışmasında öncelikle, hukuk devleti kavramı, unsurlarına ayrılmış ve bu unsurlar da soru haline getirilmiştir. Daha sonra anket sorularına verilen cevaplarla ilgili olarak 17 adet tablo oluşturulmuş ve bu tablolar ise hem kendi içinde hem de diğer tablolarla birlikte tartışılıp incelenmiştir.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

Depending on some assumtions, a survey study on the concept of law state was conducted, and the results of which were evaluated using an analytical method. Before the empricial analysis was undertaken, the historicial process of how law state concept developed was explained. When preparing the survey, the concept of law state was categorized based on theory, then questions regarding these categories were generated. The results of the survey were presented in 17 tables, then within and across table results were discussed.

Anahtar kelimeler :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :