Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

EKEV Akademi Dergisi

Yıl 2006 , Cilt , Sayı 29

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Ilköğretim 3. sınıf öğrencilerinin okuma düzeyleri ve sesli okuma hataları

Yazar kurumları :
Gazi Üniversitesi1
Görüntülenme :
1657
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışmada ilköğretim üçüncü sınıf öğrencilerinin sesli okuma hataları belirlenmeye çalışılmıştır. İlköğretim 3. sınıf ders kitaplarından yansız olarak seçilen bir öyküleyici metin bir de bilgi verici metin veri toplamak amacıyla kullanılmıştır. Öğrencilerin yaptıkları hatalar; ortam, grafik ve soru ölçekleriyle(OGS) değerlendirilmiştir. Bunun yanında öğrencilerin yaptıkları hatalar betimsel verilerle sunulmuştur. Elde edilen bulgulara göre, ilköğretim 3. sınıf öğrencileri, en fazla düzeltme, tekrar, ekleme yapma ve bölerek okuma hatalarını yapmışlardır.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

In this study, third grade students’ oral reading miscues were diagnosed. Data were collected from randomly chosen two third grade texts including a narrative and an expository text. Miscues were evaluated on the basis of informal reading inventory. In addition, miscues were also presented through descriptive data. As a result data showed that Elementary school third graders made self-correction, repetition, insertion, and substitution.

Anahtar kelimeler :
Paylaş :
Benzer Makaleler

Mert Çoban

  • Makaleleri indirip okuyamadıktan sonra indekslemenin ne anlamı var. Yarım saattir nereden indireceğimi bulmaya çalışıyorum meğerse böyle bir şey yokmuş.
  • Yorum Yap
    • Adınız :
    • Güvenlik Kodu :
    • Yorum :