Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

EKEV Akademi Dergisi

Yıl 2011 , Cilt , Sayı 46

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Ilköğretim 7. sınıf fen ve teknoloji ders kitabındaki ünite etkinliklerinin bilimsel süreç becerileri yönünden incelenmesi

Yazar kurumları :
Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Eğitim Fakültesi Fen bilgisi Öğretmenliği 1
Görüntülenme :
676
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışmanın amacı, ülkemizde ilköğretim okullarında Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)'nın 2006 yılında hazırlamış olduğu değişikliklere göre yapılandırmacılık anlayışına uygun düzenlenmiş 7. sınıf fen ve teknoloji ders kitabında bulunan ünitelerde yer alan etkinliklerin bilimsel süreç becerileri ile ne kadar temsil edildiğini ortaya koymaktır. Kitapta yer alan etkinlikler belirli yüzdeliklerle on üç bilimsel süreç becerisini kapsamaktadır. Araştırma sonucunda etkinliklerde hipotez kurabilme, tanımlama yapabilme, önceden kestirme, ölçme ve sayıları kullanma ile uzay ve zaman ilişkileri becerilerine az sayıda yer verildiği tespit edilmiştir. Bu çalışma ile etkinliklerin öğrencilerin yaratıcılıklarını geliştirici olması ve bilimsel süreç becerilerinin fen ve teknoloji dersinde daha fazla önemsenmesi gerektiği ortaya konmuştur.

Özet İngilizce :

The purpose of this study is to reveal how much the science process skills is stood for activity in the unit of 7th grade science and technology textbook that is prepared to changes in accordance with understanding of constructivism by Turkish Ministry of Education (MEB) in 2006 in primary school of our country. Activities in this textbook involve in thirteen science process skills with certain percentages. At the end of the study, it has been determined that hypothesize of the activities, to make definition, divinations, measurement and use the number and skills of the space and time relations were given less than the others. With this study, it has been revealed that the activities must develop the students' creativity and science process skills should be more heeded in science and technology lessons.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :