Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

EKEV Akademi Dergisi

Yıl 2003 , Cilt , Sayı 14

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Kur’ani konu, kavram ve sure tefsirine metodik bir yaklaşım

Yazar kurumları :
Atatürk Üniversitesi İlâhiyât Fakültesi1
Görüntülenme :
862
DOI :
Özet Türkçe :

Bu makale, Kur’ani konu, kavram ve sure tefsirine metodik bir yaklaşımı konu edinmektedir. İncelemenin hedefi, günümüzde gelişen bir yöntem olarak, konulu tefsir yönteminin ortaya çıkışını, tanımını, çeşitlerini, araştırma yöntemlerini ve metodik ilkelerini ortaya koymak, ayrıca konulu tefsir yönteminin günümüzde Kur’an’ın anlaşılması ve yorumlanması sürecine sağlayacağı açılım, katkı ve dinamizmi belirlemektir.
Son tahlilde, konulu tefsir yönteminin çağdaş Kur’an yorumunda yararlı bir yöntem olduğu sonucuna ulaştık

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

This article deals with a methodical approach to interpretation of Koranic subjects, concepts and surahs. The purpose of this study is to explain the emergence, definition, types, research methods and methodical principles of subject-based interpretation, which is a new developing method of our time, and further to determine the new horizons, contribution and dynamism which the subject-based interpretation method will bring to unterstanding and interpretation of the Koran today.
In the final analysis, we found out that the subject-based interpretation method is a usefull tool in the contemporary Koranic interpretation.

Anahtar kelimeler :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :