Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar Dergisi

Yıl 2011 , Cilt 48 , Sayı 561

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Istanbul as an international financial center: pros and cons

Yazar kurumları :
Okan University, Faculty of Economics and Administrative Sciences1, Okan University, Faculty of Economics and Administrative Sciences; Department of Banking and Finance2
Görüntülenme :
916
DOI :
Özet Türkçe :

City of Istanbul's potential as a good candidate of regional and/or global financial center is examined and evaluated in this study. By overlooking the global wellknown financial center cities in the world, the criteria of becoming a competitive regional/global financial center are discussed. Consequently, the idea is supported that Istanbul has currently met some of the regional financial center requirements and may be recognized as a regional financial center by 2017. In addition, it eventually may become an international finance center by 2023 if all necessary steps are taken decisively.

Özet İngilizce :

Bu çalışmada İstanbul şehrinin bölgesel ve/veya global bir finans merkezi olabilme potansiyeli incelenmiş ve değerlendirilmiştir. Dünyanın bilinen ve tanınan diğer finans merkezi şehirleri incelenerek, İstanbul'un rekabetçi bir bölgesel/global finans merkezi olabilmesi için hangi kriterleri sağlaması gerektiği tartışılmıştır. Sonuç olarak, İstanbul'un bölgesel bir finans merkezi olabilme kriterlerinden önemli bir kısmını karşıladığı ve 2017 yılına kadar bölgesel bir finans merkezi olarak kabul görebileceği söylenebilir. Ayrıca, bu çalışmada belirtilen gerekli adımların kararlılıkla atılması halinde, İstanbul'un 2023 yılında bir uluslararası finans merkezi olabilmesi mümkün görülmektedir.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :