Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar Dergisi

Yıl 2010 , Cilt 47 , Sayı 543

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Kişisel kazançları etkileyen faktörler: erzurum - kocaeli - konya illerinde karşılaştırmalı bir analiz

Yazar kurumları :
Kocaeli Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi1, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi2, Selçuk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi3
Görüntülenme :
695
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışma ile bireylerin kişisel kazançlarını etkileyen faktörlerin neler olduğu ve etkilerinin yönü ve büyüklüğü belirlenmeye çalışılmıştır. Bu amaçla özellikle bilgi, tecrübe, cinsiyet ve mesleğin etkileri araştırılmıştır. Bilgi için eğitim düzeyi ve tecrübe için çalışma yılı esas alınmıştır. Birbirinden nisbeten farklı yapıya sahip oldukları düşünülen üç ilde (Erzurum, Kocaeli ve Konya) karşılaştırmalı bir analizin yapıldığı bu çalışmada her bir il için ayrı ayrı uygulanan anketlerden elde edilen yatay kesit veriler kullanılarak kukla değişkenli model denemesi gerçekleştirilmiştir.

Özet İngilizce :

This study is an attempt to determine the factors affecting individual earnings and direction and size of their effects. The effects of the factors, namely, knowledge, experience, gender and profession in particular are examined. Education level and working year are used as representative for knowledge and experience respectively. A comparative analysis is carried out on the basis of the findings obtained from a dummy variable model estimated by using the data set compiled from a questionnaire applied to the individuals in the three chosen provinces, namely, Erzurum, Kocaeli and Konya.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :