Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Finans Politik ve Ekonomik Yorumlar Dergisi

Yıl 2010 , Cilt 47 , Sayı 549

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren işletmelere sunulan kobi sigortaları ve değerlendirilmesi

Yazar kurumları :
Dumlupınar Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü1, Dumlupınar Üniversitesi UBYO Sigortacılık ve Risk Yönetimi Bölümü2, Dumlupınar Üniversitesi UBYO Muhasebe Bölümü3
Görüntülenme :
777
DOI :
Özet Türkçe :

KOBİ’ler riskten en çok etkilenen kesim olarak, varlıklarını riskler karşısında kaybetmekte, varlıklarını yenilemede ve üretime devam etmede zorluklar yaşamaktadır. Sigorta, risk gerçekleştiğinde KOBİ’lerin faaliyetlerinin aksamadan devam etmesini ve hasarın tazminini sağlamaktadır. KOBİ’lerdeki sigortalılık oranının düşük olması sigorta pazarına ilişkin ciddi bir potansiyel yaratmaktadır. Bu sektör açısından önemli bir durum olup, bu potansiyele yönelik olarak da KOBİ sigortaları sunulmaktadır. Çalışmada öncelikle KOBİ’ler hakkında genel bir değerlendirme yapılmış, daha sonra KOBİ sigortalarına ilişkin kavramsal bir çerçeve çizilmiştir. Çalışmanın son bölümünde KOBİ sigortaları hakkında bir durum tespiti yapmak üzere Türkiye genelinde Organize Sanayi Bölgelerinde faaliyet gösteren KOBİ’lere yönelik bir anket çalışması uygulanmıştır.

Özet İngilizce :

SMEs are affected a great deal of risk, as a result of this risk losing their assets, renewal of assets and to be in difficulty for continue to the production. When the risk occurs, SME Insurance provides compensation for damage and continue to the activities without disruption. As a natural consequence of the low insurance rate, SMEs have great potential in the insurance market. This potential is important for the sector thus SME Insurances are generally presented the market. In this study, primarily it has been made a general assessment about SMEs. Then a conceptual framework is presented to the SME insurance. A survey was applied for SMEs from the Organized Industrial Zones in nationwide to make due diligence about SME insurance.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :