Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Girişimcilik ve Kalkınma Dergisi

Yıl 2009 , Cilt 4 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Kadın girişimcilerin kişisel ve is yaşamına ilişkin özellikleri, motivasyonları ve beklentileri üzerine bir araştırma: bandırma örneği

Yazar kurumları :
Balıkesir Üniversitesi, Bandırma İ.İ.B.F, Ç.E.E.İ. Bölümü1, Balıkesir Üniversitesi Bandırma Meslek Yüksek Okulu2
Görüntülenme :
676
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalısmanın genel amacı Balıkesir ili Bandırma ilçesinde faaliyette bulunan kadın girisimcilerin profillerini, ise iliskin motivasyon kaynaklarını, beklentilerini ve bakıs açılarını belirlemektir. Arastırma, Bandırma bölgesinde yer alan tesadüfî olarak seçilmis 85 kadın girisimci ile yüz yüze görüsme ve anket metoduyla yapılmıstır. Yapılan çalısmada, girisimcilerin demografik özellikleriyle birlikte, çalıstıkları sektör, gelecek ile ilgili planları, yasadıkları güçlükler, ne tür riskler aldıkları, ise giriste onları motive eden itici ve çekici faktörlerin neler oldugu tespit edilmeye çalısılmıstır. Arastırma bulgularının, girisimci kadınları desteklemek ve tesvik etmeye yönelik projeler, programlar ve politikalar üretmeyi planlayan sivil ve resmi organizasyonlarda karar verici pozisyonlarda bulunanlara önemli bilgiler saglayabilecegi beklenmektedir.

Özet İngilizce :

Main purpose of this study is to determine the profiles, perspectives, expectations and motivational sources considering the business of female entrepreneurs in the region of Balıkesir, Bandırma. The research has been conducted with 85 female entrepreneurs who have been chosen by random sampling method. The research method is based on the individual interviews (face to face) and questionnaires. The study examined demographic characteristics of female entrepreneurs, together with, the working sector, future plans, kinds of difficulties and risks faced through also pulling and pushing factors in starting up the business. The results of the research can supply considerable information to civil and official organizations' decision makers who are planning to encourage the female entrepreneurs with projects, policies and programs.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :