Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Gümüşhane Üniversitesi İletişim Fakültesi Elektronik Dergisi

Yıl 2012 , Cilt , Sayı 3

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

“halkla ilişkiler sektörünün sinemada temsili: “again you?”, “sex and the city ” ve “thank you for smoking” filmlerinde halkla ilişkiler mesleği ve halkla ilişkiler uzmanının temsili

Yazarlar :
Yazar kurumları :
İstanbul Üniversitesi, Radyo-Televizyon-Sinema Anabilim Dalı1
Görüntülenme :
930
DOI :
Özet Türkçe :

2000'li yılların ikinci yarısından bu yana Hollywood filmlerinde halkla ilişkilerin niteliksel analizini ele alan bu çalışma, 3 soruya dikkat çekmektedir: İlk olarak, son dönem filmlerde halkla ilişkiler uzmanları nasıl temsil edilmektedir? İkinci olarak, özellikle 2000'li yıllar öncesi çekilen filmlerde halkla ilişkiler mesleğini inceleyen ve halkla ilişkiler uzmanlarını betimleyen Miller'in halkla ilişkiler uzmanı sınıflandırmalarından 2000'li yıllar sonrası çekilen filmlerde halkla ilişkiler mesleği ve uzmanlarının temsil edilmelerindeki benzerlikler ve farklılıkların neler olduğudur? Üçüncü olarak ise Spicer'in 7 basamaklı sınıflandırmasına göre son dönem Hollywood filmlerinde halkla ilişkiler mesleği ve uzmanlarının temsilinde benzerlikler ve farklılıklar olup olmadığını tespit etmektir. Son dönemde çekilen ve içerisinde halkla ilişkiler sektörüne yer veren filmlerde; halkla ilişkiler uygulamalarının daha güvenilir, saygın, etkili ve halkla ilişkilerin daha çeşitli ve kompleks bir öğe olduğunu söylemek mümkündür.

Özet İngilizce :

This qualitative analysis of public relations in popular Hollywood movies since 2005 to nowadays deals with three important questions: First, how is the PR practitioner portrayed in recent films? Second, what are the similarities and differences of public relations practitioners on the movies before 2000 and after 2005 from the public relations categories of Miller? Thirdly, analysing the similarities and differences of public relations sector and public relations practitioners on the recent Hollywood movies according to Spicers' 7 step categories. Public relations sector and public relations practitioners are more credible, respected and influential, and PR work is more varied and complex in the recent Hollywood movies.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :