Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Gümüşhane Üniversitesi Sosyal Bilimler Ensititüsü Dergisi

Yıl 2012 , Cilt 3 , Sayı 6

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Hitit tarımı hakkında bir inceleme

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Karadeniz Teknik Üniversitesi, Ankara Üniversitesi Eskiçağ Tarihi1, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi İşletme2
Görüntülenme :
786
DOI :
Özet Türkçe :

Bronz Çağ'ın önemli halklarından birisi olan Hititler, yaklaşık 700 yıl boyunca hem Anadolu'da hem de Önasya'da kültürel ve siyasi etkisini hissettirmiştir. Mısır ve Mezopotamya'daki emsalleri gibi ekonominin önemli bir kısmını tarım ve hayvancılığın oluşturduğu Hitit toplumu, bu açıdan hem kendi çağdaşlarını hem de sonraki dönemlerde bölgede varlık gösteren diğer toplumlarla benzerlik gösterir. Hitit toplumunun bazı tarımsal uygulamaları hem çağdaşı hem de halefi olduğu pek çok halk tarafından uygulanmıştır.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

One of the important people of the Bronze Age, the Hittites had felt their cultural and political impacts in Anatolia and the Near East for nearly 700 years. Hittite society, important part of their economy depend on agriculture and animal husbandry such as Egypt and Mesopotpmia's peers, is similar both contemporaries and the other communities that existed in the region within the leter periods. Hittite society's some agricultural practices applied by many people that both contemporary and successor.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :