Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Kilis 7 Aralık Üniversitesi Sosyal Bilimler Dergisi

Yıl 2011 , Cilt 1 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Türkiye ve amerika birleşik devletleri’ndeki sınıf öğretmenlerinin yetiştirilme sistemlerinin karşılaştırılması*

Yazar kurumları :
Kilis 7 Aralık Üniversitesi, Muallim Rıfat Eğitim Fakültesi, İlköğretim Bölümü1, Zirve Üniversitesi, İngilizce Hazırlık Bölümü2
Görüntülenme :
683
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışmada, ABD ve Türkiye'de uygulanmakta olan sınıf öğretmeni yetiştirme programları kapsamında üniversiteye giriş koşulları, eğitim süreçleri, okul deneyimi, öğretmenlik uygulaması ve bunların değerlendirme sistemleri karşılaştırılarak, benzerlik ve farklılıklarını ortaya koymak ve somut öneriler geliştirmek amaçlanmıştır. Yapılan çalışma tarama modelinde betimsel bir çalışmadır. Bu çalışmada karşılaştırma yöntemlerinden yatay yaklaşım kullanılmıştır. Yapılan karşılaştırmaya dayanılarak, Türkiye ve ABD'deki Virginia Üniversitesi arasında incelenen tüm değişkenler boyutunda anlamlı fark gözlemlenmiştir. Bu bilgiler ışığında, Türkiye'de öğretmen yetiştirme sistemiyle ilgili öneriler sunulmuştur.

Özet İngilizce :

The purpose of this study is to compare some aspects of education programmes for primary teachers: admission criteria, the process of education, field experience, teaching associateship and evaluation. In order to find similarities and differences, this study has been conducted using descriptive research design. Using the perspective comparative approach, the results of the study have revealed meaningful differences among all these variables. Some suggestions have been offered based on the results of the study.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :