Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

KSÜ İİBF Dergisi

Yıl 2017 , Cilt 1 , 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Yetenek Yönetimi Uygulamaları ile Kendini Arayan İç Girişimcilere Yönelik Alan Araştırması

Yazar kurumları :
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü, Bingöl Üniversitesi Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İşletme Anabilim Dalı
Görüntülenme :
2016
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışmanın amacı, son yıllarda oldukça önem kazanmış ve sık sık gündeme gelen ama bir arada ele alınmamış olan yetenek yönetimi ve iç girişimcilik konularını birlikte değerlendirmektir. 

Bu çalışma ile söz konusu bu iki kavramı bir arada ele alacak diğer uygulamacılara katkı sağlanabileceği düşünülmektedir. Bu amaçla çalışmada, yetenek yönetimi ve iç girişimcilik kavramları açıklanmış, çalışmanın uygulama kısmında ise, yetenek yönetiminin iç girişimcilik üzerindeki etkisi olup olmadığı araştırılmıştır. Elde edilen bulgulara göre, yetenek yönetimi ile iç girişimciliğin alt boyutları arasında yaklaşık olarak % 48,5 ile % 72,4 seviyelerinde etkileşim olduğu tespit edilmiştir.

Özet İngilizce :

"The aim of this study is to discuss the issues of talent management and intrapreneurship, which have gained a lot of importance in recent years and come up often but not been addressed at the same time. 

In this study, it is thought that it will be possible to contribute to other applicatiors that will take these two concepts together. For this purpose, the concepts of talent management and intrapreneurship are explained, it was researched whether talent management is the influence on the intrapreneur ship in the application part of the study. According to the findings, it was determined that between the sub-dimensions of intrapreneurship and talent management, there is an interaction approximetly between 48.5% and 72.4% level."

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :