Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Mali Çözüm

Yıl 2011 , Cilt , Sayı 103

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Kobi ler için türkiye finansal raporlama standartlarının (kobi tfrs) tam set tfrs ile karşılaştırılarak değerlendirilmesi

Yazar kurumları :
Akdeniz Üniversitesi İİBF İşletme Bölümü1, Akdeniz Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü2
Görüntülenme :
939
DOI :
Özet Türkçe :

Ülkemiz KOBİ'leri tarafından uygulanacak olan KOBİ TFRS, KOBİ'ler için Uluslararası Finansal Raporlama Standartları (IFRS for SMEs) baz alınarak hazırlanmıştır. Tam set TFRS'ye göre daha basit ve anlaşılabilir niteliklere sahip olup, Kasım 2010'da Resmi Gazete'de yayımlanarak ülkemiz mevzuatına dahil edilmiştir. Ülkemizdeki işletmelerin çok büyük bir kısmının KOBİ niteliğine sahip olduğu bilinmektedir. TTK tasarının yasalaşması ile birlikte, uygulanması Temmuz 2012 itibariyle zorunlu hale gelecek olan KOBİ TFRS'nin, işletmelerimizin büyük bir çoğunluğuna önemli bir etkisinin olması beklenmektedir. Bu çalışmada, 1 Kasım 2010 tarihi itibariyle ülkemiz mevzuatına dahil edilmiş olan KOBİ TFRS ile tam set TFRS arasındaki temel farklılıklar ve benzerlikler açıklanmaya çalışılmıştır.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

SME TFRS that will be used by SMEs of our country is prepared by using International Financial Reporting Standards as a base and is more simple and comprehensible according to FULL TFRS. It is printed in Official Gazete in November 2010 and included in our country legislation. When it is considered that most of the enterprises in our country have SME qualification, by its application with the legalisation of Turkish Trade Act, SME TFRS which will become obligatory by July 2012, is expected to have an important effect on the most of the enterprises. In this study, it is tried to be explained basic differences and similarities of FULL TFRS and SME TFRS that is included to our country legislation by 1 November 2010.

Anahtar kelimeler :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :