Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Mali Çözüm

Yıl 2009 , Cilt , Sayı 92

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Merkezden uzak çalışanların performanslarının değerlendirilmesi: denetim firmalarında çalışanların performans değerlendirmelerine ilişkin bir model önerisi

Yazar kurumları :
İstanbul Üniversitesi, İktisat Fakültesi1
Görüntülenme :
737
DOI :
Özet Türkçe :

Merkezden uzak çalışanlar, çalışma biçimleri itibariyle diğer çalışanlardan farklıdırlar. Bu farklılık temel olarak; çalışmalarını bağlı oldukları kurum dışında farklı kurumlarda sürdürmelerinden kaynaklanmaktadır. Bu nedenle söz konusu çalışanların performanslarının değerlendirilmesinde klasik yöntemler yetersiz kalmaktadır. Sadece üst yönetimin değerlendirme yaptığı bu yöntemlerin yerine, birden fazla değerlendiricinin sürece dahil edildiği 360 derece performans değerlendirme sistemi daha etkin bir performans ölçümü sağlamaktadır. Bu sistem oluşturulurken kurumsal yapı ve özellikler ayrıca dikkate alınarak özgün bir model ortaya konmalıdır.

Özet İngilizce :

Employees working out of the head office, have different working conditions from the other employees. This differance arise from working in different establishments except their own organization. Therefore, classic performance evaluation methods remain incapable for these employees. 360 degree performance management system that incorporates more than one evaluator to the process, enables more effective performance measurement opportunity than these classical methods that acquires only the senior managemets appraisal. While creating this system, a special and distinctive model should be made by considering the organizational structure and feature.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :