Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Mali Çözüm

Yıl 2009 , Cilt , Sayı 95

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

şerefiyede değer düşüklük testinin uluslararası muhasebe standardı (ias 36) ve amerikan muhasebe standardı (sfas 142) açısından incelenmesi

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Marmara Üniversitesi, Sosyal Bilimler Enstitüsü1
Görüntülenme :
786
DOI :
Özet Türkçe :

Uluslararası Muhasebe Standartları Kurulu ve Amerikan Finansal Muhasebe Standartları Kurulu, ortaklaşa ve ayrı ayrı olarak, muhasebe standartlarında yakınsama çalışmaları yapmak için anlaşmıştır. Buna rağmen IASB ve FASB’ın şerefiyeye ilişkin değer düşüklüğü testinde, önemli düzeyde farklılıklar bulunmaktadır. Bu çalışmada, uluslararası muhasebe standartları ve Amerikan muhasebe standartları arasında şerefiye için değer düşüklük testindeki farklılıklar gösterilerek, FASB 142’nin iki aşamalı yöntem uygulaması ile IAS 36’nın tek aşamalı yöntem uygulaması arasında karşılaştırmalar yapılmıştır.

Özet İngilizce :

International Accounting Standard Board (IASB) and U.S. Financial Accounting Standards Board (FASB) have agreed to work separately and jointly toward convergence of accounting standards. However, significant differences remain between FASB and IASB in goodwill impairment testing. The aim of this article is present the differences in goodwill impairment testing between international accounting standards and U.S. financial accounting standards. For this purpose, the application of a two-step method under FASB No.142 compared with the one-step method used in IAS No.36.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :