Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Mali Çözüm

Yıl 2008 , Cilt , Sayı 90

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Türkiye muhasebe standartları ve vergi kuralları açısından ticari borç ve ticari alacakların muhasebeleştirilmesi ve değerlemesi

Yazar kurumları :
Karadeniz Teknik Üniversitesi İ.İ.B.F. İşletme Bölümü1
Görüntülenme :
840
DOI :
Özet Türkçe :

Türkiye Muhasebe Standartları, ticari alacak ve ticari borçların ne şekilde muhasebeleştirilmesi gerektiği konusunda bir takım kurallar getirmektedir. Bu kurallar, mevcut muhasebe uygulamalarında bazı değişiklikleri zorunlu kılmaktadır. Bu zorunluluk, hem uygulamada hem de akademisyenler arasında tartışmalara sebep olmaktadır. Bu makalenin amacı, Türkiye Muhasebe Standartlarına göre ticari borç ve ticari alacakların muhasebeleştirilmesi ve ölçümünde getirilen değişiklikleri ortaya koymak, uygulamada karmaşa yaratabilecek konuları tartışmak ve çözüm sunmaktır. Sonuç olarak, ticari alacak ve ticari borçların muhasebeleştirilmesi ve değerlemesi hususlarında uygulamada sorun yaratacak bir çok ayrıntı olduğunu, özellikle vade farkı ve paranın zaman değerinin hesaplanmasının karmaşaya sebep olacağını söylemek mümkündür.

Özet İngilizce :

Turkish Accounting Standards introduce a new set of rules as regards to accounting for trade receivables and payables. These new rules make some changes in current accounting applications and spark debate among both academics and practitioners This study aims to investigate changes in recognition and measurement of trade receivables and payables based on the new rules introduced by Turkish Accounting Standards, , and to discuss controversial applications and to suggest proper solutions on the matter. As a conclusion, it can be said that the new rules in accounting for trade receivables and payables are likely to increase a lot of complexities in practice. The complexity areas can especially be connected with determination of interest costs and time value for money.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :