Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Yıl 2008 , Cilt 5 , Sayı 10

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Güzel konuşma kurslarinda verimliliği artirmaya yönelik bir alan araştirmasi

Yazar kurumları :
İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü1, Abant İzzet Baysal Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türkçe Eğitimi Bölümü2
Görüntülenme :
690
DOI :
Özet Türkçe :

Toplumsal bir varlık olan insanın ihtiyaçlarından biri de iletisimdir. En önemli iletisim vasıtası da konusmadır. Bireyin günlük hayatı is, eglence ve toplumsal iliskilerle doludur. Bu etkinlik ve ilgilerin hepsi konusmayı gerektirir. Konusma insanların basarı ve basarısızlıklarını belirlemektedir. Bu nedenle de insanlar güzel ve etkili konusmayı arzular. Bu arzu, insanların diksiyon kurslarına yönelmelerini saglamıstır. Kursiyerler, bu kurslar vasıtasıyla is ve sosyal hayatlarında etkili ve basarılı iletisim kurmayı ummaktadırlar. Arastırmamızdaki amacımız da bu kurslardan biri olan BELTEK Güzel Konusma Kursu’na ilginin sebeplerini tespit etmektir. Arastırma, Ocak Nisan 2007 Dönemi BELTEK Güzel Konusma Kursu’na devam eden 66 kursiyeri kapsamaktadır.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

One of the necessities for human being which is communal creature is communication. The most important facility is speech. Person’s daily life is full with work, entertainment and communal relations. These are requiring speech. Speech is determinate for success or failure of human beings. That is why human beings are desire good and effective speech. This desire is leading to attending to the diction courses. Diction courses’ participants’ hope that this course will help to establish more effective and successful communications in their professional and social lives. The purpose of this research is to determine the reasons of interest to BELTEK Eloquence Course. This work is done with 66 persons who attended BELTEK Eloquence Course in 2007 January and April semester.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :