Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Mustafa Kemal Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dergisi

Yıl 2011 , Cilt 8 , Sayı 15

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Yerel temsil ve katılım bağlamında belediye meclisleri: kahramanmaraş ve sivas örnekleri

Yazar kurumları :
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi İİBF-Kamu Yönetimi Bölümü1, Uşak Üniversitesi İİBF-Kamu Yönetimi Bölümü2, Şırnak Üniversitesi İİBF-Kamu Yönetimi Bölümü3, Kahramanmara
Görüntülenme :
913
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışma, yerel temsil ve katılım ile belediye meclisleri arasındaki ilişkiyi kavramsal olarak inceledikten sonra yerel temsil ve katılım açısından belediye meclislerini Kahramanmaraş ve Sivas Belediye Meclisi örneğinde karşılaştırmalı olarak ele alıp incelemektedir. Bu çerçevede öncelikle araştırma alanın sosyo-ekonomik özelliklerine değinilmekte, daha sonra K.Maraş ve Sivas belediye meclisinde uygulanan anket çalışmasının sonuçları temsil ve katılım açısından irdelenmektedir. Elde edilen sonuçlar ışığında Kahramanmaraş ve Sivas Belediye Meclisi üyelerinin yerel temsil ve katılım hakkındaki görüş ve yaklaşımları değerlendirilmektedir.

Özet İngilizce :

This study aims to make generalizations about the relationships between local representation and participation in municipal councils using sample of municipal councils of Kahramanmaraş and Sivas. In this context, firstly, the socio-economic features of research area were touched upon. Secondly, the outcomes of survey implemented in municipal councils of Kahramanmaraş and Sivas in terms of local representation and participation were analyzed. Finally, the views and attitudes about local representation and participation of municipal council members in Kahramanmaraş and Sivas, were assessed in the light of results obtained.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :