Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Novitas-ROYAL (Research on Youth and Language)

Yıl 2011 , Cilt 5 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Washback effects of the inter-university foreign language examination on foreign language competences of candidate academics

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Gazi University, Faculty of Education, ELT program1
Görüntülenme :
1297
DOI :
Özet Türkçe :

This paper presents a study investigating the washback effect of Inter-university Foreign Language Examination (ILE) on candidate academics in Turkey. Over the last decades, washback studies have become even more critical in the field of applied linguistics due to unanimous remarks of the international research studies indicating the critical role of the high-stakes tests on students, teachers and societies. Also an effective understanding of washback is now much more important because of the increasing number of international testees taking these examinations. The present study follows twelve candidate academics during their preparation for ILE. In a qualitative design, the findings show that ILE has a negative washback effect on numerous micro and macro level variables.

Özet İngilizce :

Bu makale Üniversiteler Arası Kurul Yabancı Dil Sınavı'nın (ÜDS) akademisyen adayları üzerindeki ket vurma etkisine (washback effect) dair bir araştırmayı sunmaktadır. Son dönemlerde, ket vurma etkisi uygulamalı dilbiliminde daha fazla önem kazanmaya başlamıştır çünkü uluslar arası araştırma çalışmalarının hepsi hayati sınavların öğrenci, öğretmen ve toplum üzerinde çok ciddi etkileri olduğunu dile getirmektedir. Ayrıca uluslar arası İngilizce sınavları ve bu sınavlara giren kişi sayısında artış sebebiyle ket vurma etkisini etkin bir biçimde anlamak büyük önem arz etmektedir. Bu çalışmada on iki akademisyen adayı ÜDS sınavına hazırlık dönemlerinde izlenmiştir. Nitel bir desen dahilinde araştırma sonuçları, ket vurma etkisinin çeşitli küçük ve büyük çaplı değişkenler üzerinde negatif etkisi olduğunu göstermektedir.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :