Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Seyahat ve Otel İşletmeciliği

Yıl 2012 , Cilt 9 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Kuşadası’ndaki seyahat acentalarının izmir’in inanç turizmi potansiyelini değerlendirme performansı üzerine bir uygulama

Yazar kurumları :
Adnan Menderes Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu1
Görüntülenme :
857
DOI :
Özet Türkçe :

Sürdürülebilir turizm anlayışının yaygınlaşmasıyla birlikte, dini kaynakları da kapsayan kültürel mirasın önemi artmış ve bu anlayışla alternatif turlar yapılmaya başlanmıştır.Bu çalışmada; Kuşadası'ndaki acentaların alternatif bir turizm türü olarak inanç turizmini nasıl değerlendirdikleri anketler yardımıyla belirlenmeye çalışılmıştır. Bu konuda zengin kaynakları bulunan İzmir ili destinasyon olarak alınmıştır.Çünkü, Kuşadası'nın yakın bir komşusu olanİzmir ili, tarihinde bir çok medeniyete ve farklı dinlere mensup insanlara ev sahipliği yapmıştır. Bu nedenle de sınırları içinde çok sayıda ve çeşitli dini yapılar bulundurmaktadır. Diğer taraftan, çok sayıda yabancı turist alan bir ilçe olarak Kuşadası, inanç turizmi konusunda önemli bir potansiyel talebi bünyesinde barındırmaktadır. Kuşadası'ndaki acentelerin yapması gereken, İzmir'deki arzı ve Kuşadası'ndaki talebi buluşturmaya çalışmaktır. Ancak, yapılan araştırma sonuçları; Kuşadası'nda faaliyet gösteren seyahat acentalarının sadece eskiden beri süregelen sıradan turları düzenlemekte olduğunu ve yanı başında bulunan İzmir'in inanç turizmi potansiyelini değerlendirmediğini göstermektedir. Bu sonuç,İzmir'in inanç turizmini değerlendirme, tanıtma ve acenteleri bu yönde teşvik etme açısından devletin turizm politikalarının da bugüne dekyetersizkaldığı fikrini vermektedir.

Özet İngilizce :

The importance of cultural heritage including religious entities has been raised with the widespread understanding of sustainable tourism and thus the alternative tourism activities have been encouraged.In this study, by means of questionnaires it is tried to be defined that how travel agencies in Kusadasi evaluate the faith tourism as an alternative tourism activity. The city of Izmir which has rich sources has been chosen as a destination for this study. Because Izmir, being a close neighbour of Kusadasi, has hosted many civilizations and people related to different kind of religions in its history. Therefore Izmir has had many different religious structures and entities in its city borders. On the other hand, Kusadasi has an important demand potential about faith tourism as a popular destination that attracts many tourists. Therefore what the agencies of Kusadasi have to do is to try to get the supply of Izmir and the demand of Kusadasi together. However, this study indicates that, the travel agencies that operate in Kusadasi have been organizing just ordinary tours which are commonly known for years and these agencies have never made use of the rich tourism potential of Izmir which is close to them. The results show that, the government's efforts in terms of promoting and planning of Izmir's faith tourism potential and encouraging the travel agencies of Kusadasi for faith tours to Izmir have remained insufficient so far.

Anahtar kelimeler :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :