Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Seyahat ve Otel İşletmeciliği

Yıl 2010 , Cilt 7 , Sayı 4

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Türkiye turizminin tektonik etki (pazar tektoniği) açısından incelenmesi

Yazar kurumları :
Mustafa Kemal Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu1, Giresun Üniversitesi Tirebolu Mehmet Bayrak Meslek Yüksekokulu2
Görüntülenme :
626
DOI :
Özet Türkçe :

Sosyal anlamda tektonik hareketler; işletmeleri, sektörleri ve ülkeleri ölümcül derecede etkileme kapasitesine sahip ekonomik hareketlilik olarak tanımlanabilir. Tektonik kavramı fen bilimlerinde kullanıldığı ölçüde olmasa da sosyal bilimler alanında da kullanılmaktadır. Kavram, sosyal bilimlerde daha çok pazarla, siyaset bilimiyle ve kişilikle ilgili olarak kullanılmaktadır. Bu araştırmada “Tektonik” kavramı, geçtiğimiz yıllarda bütün dünyayı etkisi altına alan ve tek başına karşı konulması neredeyse imkânsız olan finansal hareketliliği ve onun etkilerini turizm sektörü açısından anlatmak amacıyla kullanılmaktadır. Sektör, dış faktörlere karşı (tektonik etki) savunmasız olarak görünse de, tamamen çaresiz değildir.

Özet İngilizce :

In social aspect, tectonic movements can be described as the economical movement that has the efficiency to be able to influence businesses, sectors and countries to a great extent. The concept of tectonic is also used in social sciences not so often as in sciences. In social sciences, the concept is mostly used for the market, politics and personality. In this research, the concept “Tectonic” is used for the financial activities that influenced the entire world in previous years and that was impossible to resist and explaining its effects in terms of tourism sector. Although the sector seems defenseless to external influences (Tectonic Effect), it is not completely powerless.

Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :