Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Seyahat ve Otel İşletmeciliği

Yıl 2010 , Cilt 7 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Yaratıcı turizm: bir uygulama modeli önerisi ve isparta ilinde yaratıcı turizm envanteri

Yazar kurumları :
üleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi1, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Hikmet Tolunay Meslek Yüksekokulu2, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Zeliha Tolunay Uygulamalı Tek
Görüntülenme :
831
DOI :
Özet Türkçe :

Yaratıcı turizm insanların farklı kültürleri merak etmeleri, kültürel, yöresel, bölgesel faaliyetleri keşfetmek istemeleri, bu faaliyetlerin doğrudan içinde bulunarak, öğrenerek yapma arzuları ile ortaya atılmış bir kavramdır. Hem eğlence turizmi hem de diğer turizm türlerinden daha özgün bir turizm biçimidir. Turistlerin kendilerini; şehirlerin, kasabaların, köylerin birer vatandaşı gibi hissedebilmelerine, onların yaptıkları kültürel veya rutin yaşam biçimlerini tecrübe edinmelerine, bu anlamda aldıkları yüksek düzeydeki haz duygusuna yol açmıştır. Ülkemiz için özgün olduğu düşünülen bu çalışmada “Yaratıcı Turizm” kavramının tanıtılması, eylemsel turizm olarak da ifade edilen turizm uygulaması aşamasında önerilen sürecin aşamalarının ifade edilmesi ve bölgelerde uygulanabilir olduğunun gösterilmesi amaçlanmıştır. Isparta İlçeleri kapsamında örnek kültürel eylemler nitel araştırma yöntemiyle elde edilmiş ve bir profil oluşturulmaya çalışılmıştır.

Özet İngilizce :

Creative tourism is a concept which appeared because of people’s interest to different cultures, their wish to discover different cultural, local and regional activities, their desire to learn those activities and participate in them at the first hand. It is more different than both entertainment tourism and other types of tourism. It causes tourists to feel like a citizen of cities, towns and villages, to experience citizens’ cultural or routine life style and to feel pleasure in that respect. In this study we aim to introduce the concept of “Creative Tourism” as an original tourism concept for Turkey. Creative tourism is also called as actual tourism, to express stages of process and to show that it is applicable in our regions. Sample cultural activities was obtained with the method of qualitative research in the counties of Isparta and tried to create an inventory.

Anahtar kelimeler :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :