Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Turkish Studies-International Periodical For the Languages, Literature and History of Turkish or Turkic

Yıl 2012 , Cilt 7 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

öğrencilerin dört işlemde yaşadıkları yaygın aritmetik güçlükler

Yazar kurumları :
Fırat Ü. Eğt. Fak. İlköğretim Böl. Okul Öncesi Öğretmenliği ABD1, Fırat Ü. Eğt. Fak. İlköğretim Böl. Sınıf Öğretmenliği ABD2
Görüntülenme :
860
DOI :
Özet Türkçe :

Bu alan yazın taramasının temel amacı öğrencilerin matematikte dört işlem konusunda yaşadıkları yaygın aritmetik güçlükleri ortaya çıkartmaktır. Çocukların aritmetikte hata yapmalarının birçok nedeni vardır: Dikkatsizlik, bilgi eksikliği, kavram yanılgıları gibi. Çocukların yapmış oldukları hatalar süreklilik arz edip yıllar sonra bile benzerlik gösteriyorsa bu hatalar rastgele hatalar değildir ve dikkate değerdir. Bu çalışmada da ilk önce öğrencilerin aritmetik işlemlerde neden güçlük yaşadıkları araştırılmış, daha sonra da en yaygın yaşanan güçlükler örneklerle açıklanmaya çalışılmıştır. Bu alan yazın taramasının matematik eğitimi ve öğretimi alanında çalışmalar yapan araştırmacılar için önemli bir kaynak olacağı düşünülmektedir.

Özet İngilizce :

The main purpose of this literature review is to investigate common arithmetic difficulties experienced by students in mathematics while solving mathematics problems that require arithmetic operations. There are many reasons why children engage arithmetic error, such as carelessness, lack of knowledge, and misconceptions. If errors continue even after many years, this means that these errors are not random errors and need attention. In this review, first, main reasons that cause students to experience difficulties in arithmetic operations were investigated and then they were explained with examples. This study will be an important resource for people who focus on teaching and learning mathematics, especially in elementary education.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :