Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Turkish Studies-International Periodical For the Languages, Literature and History of Turkish or Turkic

Yıl 2012 , Cilt 7 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Sevgi soysal ve cezaevi günleri: yıldırım bölge kadınlar koğuşu romanında birey ve grup psikolojisinin doğurduğu çatışmalar ve uyum

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Ondokuz Mayıs Ü. Sos. Bil. Ens. Türk Dili ve Ed. ABD 1
Görüntülenme :
673
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışmada Sevgi Soysal'ın Yıldırım Bölge Kadınlar Koğuşu romanı incelenecektir. Mahkûmiyetin gereği olarak cezaevinde oluşan sosyal ortama birey ve grup olarak mahkûmların katkıları nelerdir? Grup psikolojisinin yarattığı yakınlık veya çatışma yaşanmakta mıdır? Bu yakınlığın ya da çatışmanın mevcut ceza süresine etkileri nedir? Darbe döneminin cezalı yazarlarından Soysal, eserinde dönemin siyasi baskı dolu şartlarını cezaevi ortamında okura yansıtmaya çalışarak bir anlamda anı-roman yazmıştır. Yukarıda sorulan sorular tutuklu ve hükümlü kişilerin mevcut cezaevi yönetimiyle ilişkileri içinde cevaplandırılmaya çalışılmaktadır.

Özet İngilizce :

The novel named "Yıldırım Bölge Kadınlar Koğuşu" of the author Sevgi soysal will be reviewed in this study. What are the contributions of the prisoners as parts of individual and group to the social atmosphere created in the prisons? Is there o conflict or intimecy on the duration of the punishment? Soyal, one of the punished authors of Coup D'etat Stage, wrote a memojr-novel reflecting the political pressured conditions of the prisons the above questions are tried to be answered within the relationships of the convicts and the management of the prison.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :