Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Yönetim ve Ekonomi

Yıl 2005 , Cilt 12 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

2003-2005 yılları arasında türkiye'deki mevzuat değişikliklerinin muhasebe eğitim ve uygulamalarına etkileri

Yazar kurumları :
Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi1
Görüntülenme :
667
DOI :
Özet Türkçe :

Muhasebe toplum yaşamındaki gelişmelerden etkilenen ve ayn zamanda toplumsal yaşamı etkileyen bir uygulama alanıdır. Sosyal ve ekonomik gelişme sürecinde olan ülkemizde, bu gelişmelerin paralelinde gerçekleştirilen ve ayn zamanda muhasebe eğitim ve uygulamalarını da etkileyen ulusal ve uluslararası değişiklikler, bu alanda yeni yasal düzenlemelerin yapılmasına yol açmaktadır.
Teori ve uygulama muhasebe eğitiminin ayrılmaz parçalarıdırlar. Bu eğitimin her aşamasında önceden verilen temel bilgilerin yeni verilecek bilgiler ile birlikte kavranması , birbiri ile bütünleştirilmesinin sağlanmas ve bu bilgilerin uygulama ile pekiştirilmesi gerekmektedir. Muhasebe eğitimi yalnızca muhasebeye yönelik bilgi kazandırılmasını içermektedir. Bu süreç, ayn zamanda bu bilgilerin kullanımı ile ilgili kural ve yöntemlerin öğrenilmesi ve uygulanmasıyla başarıya ulaşan bir süreçtir.İşletme çevresinde meydana gelen söz konusu değişimler nedeniyle, günümüzün eğitim kurumları öğrencileri iş yaşamına ve topluma katkıda bulunacak, kendilerini ve mesleklerini geliştirecek biçimde hazırlamak durumundadırlar.

Özet İngilizce :

Accounting is a field of practices which is not only affected by the developments in social life but also has great influence on society itself. In our country that is in process of social and economic development, national and international changes which are realized in the parallel of these developments and which also effect accounting education and their practices lead to new lead to new legal arrangements to be done. This theory and practices are unseperable parts of accounting education. In every level of education comprehending the basic konwledge and the new one, providing and integration with each other and reinforcing this knowledge with the practices are required. Accounting education does not only involve bringing in accounting-oriented knowledge.
This period is also a process which is accomplished by learning and applying these rules and methods that are related to this knowledge. Because of the occuring changes involved in the field of administration, education institutions are to prepare students who are going to contribute to business world and society and who are going to improve themselves and profession.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :