Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Yönetim ve Ekonomi

Yıl 2008 , Cilt 15 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Aydın’da faaliyet gösteren kobi’lerin bilgi teknolojileri ve insan kaynakları yönetimi bakış açısı ile verimlilik araştırması

Yazar kurumları :
Adnan Menderes Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi1
Görüntülenme :
564
DOI :
Özet Türkçe :

Küçük ve Orta Büyüklükteki İşletmeler (KOB), hem gelişmiş ve hem de gelişmekte olan ülke ekonomilerinde önemli bir yer tutmakta ve istihdamın önemli bir kısmını yaratmaktadırlar. Öte yandan, verimlilik tüm işletmeler için hayati önem taşımakta ve işletmelerin varlıklarını sürdürmeleri için bir ön sart olmaktadır. Bu çalışmada, işletme ve bilişim sistemleri literatüründe organizasyonların verimliligi ile ilgili öngörülen değişkenler, Aydın ilindeki KOBİ’ler üzerinde ampirik olarak test edilmiştir. Başta bilgi teknolojileri ve insan kaynakları değişkenleri olmak üzere, verimlilik faktörlerinin işletme performansı üzerine etki edebilecek ve literatürde yer alan çeşitli değişkenler kullanılarak bazı regresyon modelleri kurulmuş ve test edilmiştir.

Özet İngilizce :

Small and Medium Size Enterprises (SME) are made up an important part of a developed or developing country’s economy, at the same time, they create most of the employment opportunities. On the other hand, productivity is very important for organizations’ survival and success. In this study, the factors that have influence on organizational productivity have been tested empirically. A survey instrument with field study has been carried out in Aydın province. Various dependent and independent factors especially Information Technology and Human Resources variables that could influence productivity of an SME were tested with regression analysis and the result reported and interpreted.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :