Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Yönetim ve Ekonomi

Yıl 2007 , Cilt 14 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Ege ihracatçılar birliklerinde servqual ölçegi ile hizmet kalitesinin ölçülmesi

Yazar kurumları :
Dokuz Eylül Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi1, Ege İhracatçı Birlikleri Teşvik Birimi2
Görüntülenme :
730
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalısmada, Türkiye genelinde 12 Genel Sekreterlik bazında hizmet veren ihracatçı birliklerinden biri olan Ege İhracatçı Birliklerinin üyelerinden seçilen firma örnegi temel alınmıstır. Hizmet kalitesi ölçütlerine göre tasarlanan ve amacı, firmaların ihtiyaç ve beklentilerinin Genel Sekreterlik tarafından ne kadar karsılandıgını arastıran bir anket uygulaması yer almaktadır. Ege İhracatçı Birliklerinde servqual ölçegi kullanılarak hizmet kalitesi (5. Bosluk) ve 5. boslugu olusturan diger bosluklar ölçülmüstür. Verilere faktör analizi uygulanarak sorular faktör yapılarına göre farklı ölçütler altında toplanmıstır.
Elde edilen veriler istatistiksel olarak degerlendirildikten sonra Ege İhracatçı Birliklerine, firmalarına daha kaliteli hizmet sunabilmesi için önem vermesi gereken ölçütler ifade edilmistir.

Özet İngilizce :

This study is based on the firm chosen from Aegean Exporter’s Union which is one of the 12 exporter’s union united under general secretariat in Turkey. Aim of the paper is to evaluate the survey designed by the service quality criteria. This survey is supposed to measure the needs and expectations of firms is satisfied by general secretariat. The service quality (fifth blank) and blanks within fifth blank have been measured by servqual scale in Aegean Exporter’s Union. Questions have been combined under different criteria’s through factor analysis.
After evaluating the data statistically, the results reported to the Aegean Exporter's union and the firms with in this to make them to serve with higher quality.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :