Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Yönetim ve Ekonomi

Yıl 2005 , Cilt 12 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Gazlı içecek sektörü ve gazoz pazarındaki kobi'ler için niş pazarlamasına bir örnek

Yazar kurumları :
Celal Bayar Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi1, Celal Bayar Üniversitesi, Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu2
Görüntülenme :
643
DOI :
Özet Türkçe :

Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeler (KOBİ) belki de çok az sayıda sektörde, meşrubat sektöründeki kadar zor durumdadır. Bunun temel nedeni sektörlerindeki dev sayılabilecek birkaç firmanın pazarın büyük çoğunluğunu ve kontrolü elinde tutması ve sektörün rekabetçi yapısının, bilinen genel sorunlar nedeniyle KOBİ'lerin hareket yeteneğini kısıtlamasıdır. Bu çalışma ile gazoz pazarında bölgesel olarak mücadele veren bir KOBİ'nin niş pazarlamasını nasıl uygulayabileceği gösterilmeye çalışılmıştır.

Anahtar kelimeler :
Özet İngilizce :

Small and Medium-Sized Enterprises (SME) rarely find themselves in distress like the ones do in carbonated beverages market. The reasons for that may be the market dominance of a few gigantic firms in terms of control and market share, and the disability of resource-limited SMEs in responding to market needs due to the competitive structure of the industry. In this paper we try to show how a local soda pop company can better deal with the challenges in its market through niche marketing.

Anahtar kelimeler :
Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :