Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Yönetim ve Ekonomi

Yıl 2005 , Cilt 12 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Izmir ili için turizmin yeri ve geliştirme önerileri

Yazarlar :
Yazar kurumları :
Dokuz Eylül Üniversitesi İşletme Fakültesi1
Görüntülenme :
586
DOI :
Özet Türkçe :

Çalışma İzmir ilinin turizm yönetimi ve turizm uygulamalarına ilişkin literatür taramasından oluşmaktadır. Makalede İzmir ilinin turizm arzına ilişkin şimdiki durum analiz edilmekte ve geliştirmek için alternatif çözüm önerileri getirilmektedir. Çalışmanın ilk kısmında şehrin turizm arz ve talebi incelenmektedir. İzmir'in turizm talebini geliştirmeye yönelik yaklaşımlar ve öneriler çalışmanın ikinci kısmında yer almaktadır.
Dünyanın en güzel şehirlerinden biri olan İzmir, turizm sektöründen hak ettiği gelir ve önemi sağlayamamaktadır. İzmir şehrinin kendine özgü bir tarihi, doğal ve kültürel turistik çekiciliği bulunmaktadır ve stratejik planlama ve alternatif turizm uygulamalar ile İzmir'e olan turizm talebini arttırmak mümkündür.

Özet İngilizce :

The paper is a literature review, which consists of tourism management and tourism applications of zmir. It analyzes the current situation, and brings alternative solutions to improve it. First part of the paper analyzses the current tourism supply and demand of the city. The possible improvement patterns of tourism demand of zmir and suggestions are presented in the last part of the paper.
As one of the most beautiful cities in the world, it seems like zmir can not receive the revenues and importance it deserves from tourism industry. İzmir has a unique history, has many natural and cultural attractions and with the help of strategic planning and implementation of alternative tourism types and clever management, it is possible to increase the tourism demand for İzmir.

Anahtar kelimeler :

,

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :