Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Yönetim ve Ekonomi

Yıl 2007 , Cilt 14 , Sayı 2

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Sürdürülebilir kalkınmada işletmenin rolü: kurumsal vatandaşlık

Yazar kurumları :
Anadolu Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi1
Görüntülenme :
623
DOI :
Özet Türkçe :

Günümüzde kalkınmaya yönelik çalısmalar ekolojik, ekonomik ve sosyal boyutlarla ele alınan sürdürülebilir kalkınmaya dikkat çekmektedir. Sürdürülebilir kalkınmanın gerçeklesmesinde uluslararası düzeyde hükümetlere, sivil toplum örgütlerine ve ekonomideki diger tüm aktörlere önemli sorumluluklar düsmektedir. Özellikle globallesmeyle birlikte isletmelerin toplumdaki etki alanları ve rollerindeki artısa paralel olarak sürdürülebilir kalkınmaya yönelik sorumlulukları da artmaktadır. Bu sorumluklarını yerine getiren isletmelerin sahip oldugu global ölçekte bir kurumsal vatandaslık anlayısı sürdürülebilir kalkınmayı daha uygulanabilir kılmaktadır.
Bu çalısmanın amacı, sürdürülebilir kalkınma içinde öne çıkan aktörlerden isletmelerin rolünü belirlemek ve global kurumsal vatandaslıgın sürdürülebilir kalkınma için önemini ortaya koymaktır.

Özet İngilizce :

Current stream of research on development focuses on ecological, economically and socially sustainability of development. In realizing sustainable development governments, NGO’s and all other economic actors have important roles in an international scope. Especially as a result of an increasing degree of globalization businesses have an ever increasing responsibility in regards to sustainability of development in parallel to their increasing influence and roles in society. Global corporate citizenship of companies who act in accordance to these responsibilities increases the probability of achieving sustainable development.
The aim of this study is to determine the roles of businesses in sustainable development as a prominent actor and to underline the importance of global corporate citizenship for sustainable development.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :