Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Yönetim ve Ekonomi

Yıl 2007 , Cilt 14 , Sayı 1

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Türk bankacılık sisteminde kurumsal çevrenin bankaların yapı ve uygulamaları üzerinde oluşturduğu teşvik ve kısıtlamalar

Yazar kurumları :
Uşak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi1, Afyon Kocatepe Üniversitesi Afyon MYO2
Görüntülenme :
701
DOI :
Özet Türkçe :

Ülkemizde “Özel Sermayeli Ticari Bankalar”, ekonomik ve sosyal faaliyetlerin sürdürülmesinde, özellikle finans sektöründe oldukça önemli bir yere sahiptir. Sektörde diger bütün bankalar gibi, Özel Sermayeli Ticari Bankaların da faaliyetlerini sınırlayan veya onlara yeni fırsatlar sunan çesitli faktörler söz konusudur.
Kurumsal çevredeki tesvik ve kısıtlamalar Türk bankacılık sisteminin kurumsal, mali ve operasyonel anlamda önemli ölçüde etkilemektedir Ancak bu tesvik ve kısıtlar aynı zamanda Türk Bankacılık Sisteminin gelismesine de önemli katkılar saglamaktadır. Özellikle bu çerçevede gerçeklestirilen reformlar; bankacılık ürün ve hizmetlerinin çesitlenmesine ve yenilenmesine, kurumsal altyapı gelismelerinin hızlanmasına ve bankacılık sektörünün mali sistemdeki payının hızla artmasına yol açmıstır.
Bu çalısmada kurumsal çevrenin Özel Sermayeli Ticari bankaların yapı ve uygulamaları üzerinde olusturdugu etki ve sonuçlar ortaya çıkarılmaya çalısılmıstır. Kurumsal çevrenin yapı ve uygulamalar üzerinde önemli ölçüde etkili olması Türk Bankacılık sisteminin gelismesine büyük bir katkı saglamıstır.

Özet İngilizce :

Private Commercial Banks in Turkey has an important role in the process of economic and social activities, specially in the financial sector. There are some factors which provide advantages or limit to private commercial banks. As in other banks incentives and limits in Institutional setting substituonally affect Turkish Banking System Institutionaly, financialy and operationally. Reforms initiated in the institutional setting have created on environment in which banking products and service have been extended and renewed, the devolepments in institutional in frastructure have gained some speed and the share of bankink sector in financial system has incread.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :