Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi

Yıl 2009 , Cilt , Sayı 12

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Karboksilli asitlerin elektron paramanyetik rezonans (epr) özellikleri

Yazar kurumları :
Dicle Üniversitesi, Z.G. Eğitim Fakültesi, Ortaöğretim Fen ve Matematik Alanlar Eğitimi Bölümü1
Görüntülenme :
633
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışmada Karboksilli asitlerin Elektron Paramanyetik Rezonans (EPR) özellikleri incelemesi yapıldı. Karboksilli asit radikalleri ile ilgili olarak, bugüne kadar yapılan çalışmalar incelenerek ortak özellikler bulunmaya çalışıldı.
Karboksilli asitlerin ışınlanması sonucu genellikle beş tip radikalin oluştuğu görüldü. Bu radikallerin aşırı inceyapı sabitleri ve g-değerleri hesaplanarak karşılaştırıldı. Bu tip radikallerden elde edilen spektrumların sıcaklığa bağlı olarak değişiklikler gösterdikleri anlaşıldı.

Özet İngilizce :

In this study, the properties of Electron Paramagnetic Resonance (EPR) of carboxylic acids were investigated by EPR technique. By investigating the studies about carboxylic acids from the begining till now, we tried to find common propertier.
As a result of irradiating carboxylic acids, in general five types of rasicals were observed to occur. Hyperfine structure constants and g-values of these rasicals were calculated and compared. It was found that the spectra obtained from these rasicals showed differences based on temperature.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :