Makaleler     Dergiler     Kitaplar    

Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dergisi

Yıl 2007 , Cilt , Sayı 9

Makale özeti ve diğer detaylar.

Makale özeti
Başlık :

Omurgasız ve omurgalı hayvanlar sistematiği derslerinin öğrenci merkezli ve işbirlikli yöntem ile öğretilmesi

Yazar kurumları :
Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi1
Görüntülenme :
721
DOI :
Özet Türkçe :

Bu çalışma Dicle Üniversitesi Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Biyoloji Eğitimi Anabilim Dalı Öğrencilerine 2004-2005 Öğretim yılı I. Ve II. yarıyılı kapsayacak şekilde yapılmıştır. II. Sınıf öğrencilerine farklı iki yöntem uygulanmıştır. Omurgasız hayvanlar ve Omurgalı Sistematiği derslerinin başarı ve kavranması değerlendirilmeye çalışılmıştır. Klasik öğretmen merkezli anlatma yönteminin uygulandığı Omurgasız hayvanlar sistematiği dersine karşılık Omurgalı hayvanlar sistematiği dersinde öğrenci merkezli ve işbirlikli yöntem uygulanarak öğrencilerin algılama ve başarı durumlarının karşılaştırılması amaçlanmıştır.
İki sistematik dersinin öğrenciler tarafından daha iyi kavranabilmesi amacıyla bu araştırma sonucunda bu derslerin işbirlikli yöntem ile daha verimli olabileceği ve bilgilerin daha kalıcı bir şekilde değerlendirilebileceği ortaya konulmuştur.

Özet İngilizce :

This study was carried out in the department of biology education at Education faculty at Dicle university in the 1st and 2nd semestres of 2004-5 academic year. 2.year students were subjected to two different teaching methods. Students’ attitude and achievement during the systematics of Vertebrates and İnvertebrates were assessed. Traditional teacher centred teaching in İnvertebrates were compared with co-operative learning methods in Vertebrates through students’ achievement and attitude.
The study revealed that teaching the two Systematics subjets by using cooperative learning can lead to more productive classes and better retention.

Tam metin (Türkçe) :
Paylaş :
Benzer Makaleler
Yorum Yap
  • Adınız :
  • Güvenlik Kodu :
  • Yorum :